A hétvégén a Forma-1-ben tíz év után újra Francia Nagydíjat rendeznek, a mezőny az utoljára 1990-ben használt, azóta átépített Paul Ricard pályán versenyez majd. A Force India francia pilótája, Esteban Ocon majd’ kiugrik a bőréből a hazai futam miatt:

“Évek óta az volt az álmom, hogy a hazai közönség előtt versenyezhessek, és most végre megtapasztalhatom, milyen fantasztikus érzés a hazai nagydíjon vezetni! A verseny bejelentése volt a tavalyi év legjobb híre! Nagyon büszke vagyok azok munkájára, akik összehozták a Francia Nagydíjat, remélem, hogy sikeres lesz” – kezdte.

A Paul Ricard-on a mezőny öregebb tagjai közül csak néhányan vezettek gumiteszten, a fiatalabbak közül viszont páran az alsóbb kategóriákban versenyeztek is rajta – Ocon az utóbbiak közé tartozik:

“A versenyzői pályafutásom elején versenyeztem a Paul Ricard-on, sőt, ott szereztem az első formaautós futamgyőzelmemet, még 2013-ban. Nagyszerű emlékeim vannak a helyszínről. Remélhetőleg további sikerek várnak rám! Ha az ember az alsóbb kategóriában már vezetett egy pályán, a Forma-1-ben is könnyebb hozzá alkalmazkodnia, szóval szerintem gyorsan felveszem a ritmust. Mindannyiunk számára új lesz a pálya, de én általában hamar megtalálom a beállításokat, szóval nem igazán tartok tőle.”

Az F1-ben pillanatnyilag két igazi francia vezet, Ocon és a Toro Rossó-s Pierre Gasly, valamint ott a monacói Charles Leclerc és a svájci-francia, de az utóbbi licenccel vezető Romain Grosjean is, négyükre hatalmas figyelem irányul a héten.

“Sűrű hét lesz ez, de amikor beülök az autóba, már ugyanolyan lesz, mint bármelyik másik hétvége, a vezetésre kell koncentrálnom. Papíron feküdhet nekünk a pálya, a hosszú egyenes és a lassabb kanyarok is jók.”