A Red Bull Racing a turbós V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta folyamatosan elégedetlen volt a Renault erőforrásaival, már 2015-ben volt egy szakítási kísérletük, ám akkor sem a Ferrari, sem a Mercedes nem akart motort adni nekik, a McLarennél az első évében küszködő Honda pedig nem volt opció.

A kisebbik Red Bull-csapat, a Toro Rosso azonban az idei évre már a McLarentől elküldött japán gyártó motorjaira váltott, az adatok pedig meggyőzték a nagycsapatot is, így 2019-20-ban ők is a Hondával dolgoznak majd.

“Ez a több évre szóló megegyezés a Hondával egy új, izgalmas fejezet kezdete az Aston Martin Red Bull Racing számára a futamgyőzelmeken túli végső cél, a bajnoki cím megszerzésében. Mindig a lehető legérzelemmentesebben hoztuk az ilyen döntéseket, csak egyetlen kritériumunk volt: hisszük-e, hogy a végeredmény az lesz, hogy magasabb szinten teljesíthetünk. Alapos elemzés és mérlegelés után meggyőződésünk, hogy a Honda jelentette a jó irányt a csapat számára” – magyarázta a csapatfőnök, Christian Horner.

 

F1: Hivatalos, Hondára vált a Red Bull 1

“Nagy benyomást tett ránk a Honda F1 iránti elkötelezettsége, és a kisebbik csapatunknál, a Toro Rossónál az elmúlt időszakban mutatott igen gyors fejlődésük, valamint az ambíciójuk, ami egybevág a miénkkel. Alig várjuk a Hondával közös munkát, a végső sikerért való versenyzést.”

“A Honda Red Bull-csapatokkal való összefogása óriási potenciált jelent, a Honda mindkét csapatnál hatalmas mennyiségű adathoz fér majd hozzá, a gyorsabb, hatékonyabb fejlesztések lehetősége megduplázódik” – tette hozzá.

A Red Bull 12 idény után búcsúzik a Renault-tól, amellyel eddigi összes, 57 futamgyőzelmüket és nyolc világbajnoki címüket szerezték. Horner köszönetet mondott a franciáknak:

“Szeretnénk köszönetet mondani a Renault-nak az elmúlt 12 évért, amely során hihetetlen dolgokat éltünk meg együtt. Időnként voltak nézeteltéréseink, de a Renault fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy versenyképes erőforrást adhassanak nekünk. Ma is így van ez, amit köszönünk a Renault-csapatnak és különösen a garázsunkban dolgozó srácoknak, akik minden hétvégén elkötelezetten teszik a dolgukat. Bízunk benne, hogy szép eredményekkel zárhatjuk le a partnerséget, az idény fennmaradó részében arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el 2018-ban, a továbbiakhoz pedig a legjobbakat kívánjuk a Renault Sportnak.”

F1: Hivatalos, Hondára vált a Red Bull 2