A múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjon Lewis Hamilton jó barátja, a szupermodell Winnie Harlow lengethette meg a kockás zászlót, ám azt rosszkor, a 70. helyett a 69. körben tette. Utólag kiderült, hogy nem ő hibázott, utasításra jelezte a kelleténél korábban a verseny végét, ezért most az F1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn is bocsánatot kért tőle.

“Winnie Harlow ártatlan áldozat volt a verseny végén. Megkérték, hogy lengesse a kockás zászlót, ám akkor szóltak neki, amikor még csak 69 kör ment le a 70-ből. Szomorúan láttam, milyen kemény kritikákat kapott, hiszen ahogy a versenyigazgató Charlie Whiting tisztázta, két versenytisztviselő közti félreértés volt a háttérben. Winnie egyszerűen az utasításokat követte, így szeretnék bocsánatot kérni tőle az elszenvedett kellemetlenségekért, és szeretném megköszönni neki, hogy támogatja a Forma-1-et!” – magyarázta Brawn a hétvégét követő értékelőjében.

Az F1-es fejes hangsúlyozta, hogy a montreali baki ellenére továbbra is számítanak a celebekre, ugyanis a hírességek segítenek a Forma-1 népszerűsítésében:

“Volt már hasonló eset Kínában, 2014-ben, pedig abban az esetben nem egy celeb lengette rosszkor a zászlót. Ahogy mondani szokás, hibázni emberi dolog, mindannyian – versenyzők, csapatvezetők, mérnökök, szerelők, újságírók és a nézők is – követünk el hibákat. A lényeg, hogy tanuljunk belőlük és megakadályozzuk, hogy újra megtörténjenek.”