Miután a szupermodell Winnie Harlow hamarabb intette le a kelleténél a 2018-as F1-es Kanadai Nagydíjat, Sebastian Vettel fejében a legrosszabb forgatókönyvek játszódtak le. A német így is megnyerte a 70 helyett 68 körösre rövidült futamot.

Mint utólag kiderült, Harlow csak az utasításokat követte, a vezető Vettel pedig azonnal jelezte a problémát rádión keresztül, bízva abban, hogy nem okoznak a történtek kavarodást.

„Szerencsére van rádiónk és körszámlálónk az autóban, és a bokszfalon is pontos volt a tábla” – mondta Vettel. „Ha elmegy a rádiókapcsolat, és esetleg nincs kinn a tábla, akkor visszalassulhat az ember, és az élen bízik abban, hogy a többiek is lassítanak!”

„Aggódtam, hogy az emberek nehogy beugorjanak a pályára korán ünnepelni, mivel még versenytempóban haladtunk. A kivetítőn is néztem, hogy állunk, és amikor egyszerre láttam a kockás zászlót és az utolsó kör feliratot, összezavarodtam” – tette hozzá a német. „Mondtam, hogy szerintem a versenynek még nincs vége, és ők is mondták, hogy nyomjam még. Néhány pályabíró már ünnepelt.”

Az esetnek egyetlen következménye lett az eredmények tekintetében, Sergio Perez utolsó előtti körös előzése Kevin Magnussen ellen így nem érvényes, a dán a 13., a mexikói a 14. helyen végzett emiatt. Továbbá Daniel Ricciardótól elvették a leggyorsabb körét, amelyet így hivatalosan csapattársa, Max Verstappen futott meg.