Vettel ezzel idei harmadik győzelmét aratta, melynek köszönhetően a német átvette a vb-pontverseny vezetését Lewis Hamiltontól. A négyszeres világbajnok pályafutása 50. sikerét aratta, 2004 után ismét Ferrari-győzelmet szerezve a montreali pályán. A futam részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Paul di Resta készítette.

Sebastian Vettel (1.)

„A tökéletes nem elég jó az érzés leírásához, ez hihetetlen! Tegnap mondtam, hogy ez a hely milyen sokat jelent a Ferrarinak, mióta megérkeztünk, ezt azóta látjuk. Olyan futamot, mint a mai – ez hihetetlen! Hosszú idő után, amíg a Ferrari nem nyert itt, most láttam az emberek arcán, hogy nagyon boldogok, biztos vagyok benne, hogy este tombolni fognak! Egyszerűen boldog vagyok. Köszönöm a csapatnak!”

„Még mindig sok van hátra a bajnokságból, nem igazán foglalkozom vele őszintén szólva, de persze ez egy jó mellékhatása a győzelemnek. Ma fontosabb, hogy a Gilles Villeneuve versenypályán Jacques vezette az apja Ferrariját, és egy Ferrari nyeri végül a futamot, és rendkívül büszkévé tesz, hogy én vezettem győzelemre az autót. Nagyon akartam, ez egy emlékezetes nap lesz.”

Valtteri Bottas (2.)

„Az első körtől kezdve gyorsabb volt Vettel, végig kontrollálta a versenyt. Igazán hajtottunk, a végén egy kis bajba keveredtem, kifogytam az üzemanyagból, ezért érhetett utol Max. Ez volt ma a maximum, tegnap századokkal kaptunk ki, úgyhogy a pole-ból talán más lett volna, de a második helyről kimaxoltuk a dolgokat. Örülök ennek, de nem vagyok boldog, hogy hátul vagyunk.”

Max Verstappen (3.)

„Jó verseny volt. Korán ki kellett állnunk, a hiperlágyak nagyon elfogytak, de utána elég jó tempót mentünk a szuperlágyakon. Fokozatosan loptam a távolságot, különösen az utolsó három körön. Azt hiszem, versenyképesek voltunk ma, mindössze egy tizeddel maradtunk el a célvonalon, kár érte. Remek futam volt, élveztem.”