Még tavasszal röppent fel, hogy a brit Rich Energy energiaital-gyártó a Force India megvásárlására készül, a nagy bejelentés végül csak nem akart megérkezni, ám a téma most búvópatakként újra a felszínre került.

A cég vezetője, William Storey azt állítja, áprilisban formálisan is ajánlatot tettek, és hamarosan le is zárják az üzletet a jelenlegi tulajdonosokkal, Vijay Mllyával, Subrata Roy-jal és Michiel Molllal.

“A rossz értesüléseken alapuló találgatások és bizonyos külső, az üzletet meghiúsítani kívánó lépések fényében megerősítem, hogy a Rich Energy április végén ajánlatot tett a Force India-csapat megvásárlására. Az ajánlatot elvileg elfogadták, közel állunk az adásvételi szerződés véglegesítéséhez. A vételárat jócskán meghaladó összeget helyeztünk letétbe, ezen felül pedig még további, nyolc számjegyű összeget kívánunk a csapatba fektetni” – idézte a Daily Telegraph.

A csapatot napi szinten irányító helyettes főnök, Bob Fernley az Autosportnak megerősítette, hogy a Rich Energy érdeklődött náluk, ám azt mondta, nem tud arról, hogy ennél a szintnél tovább jutott volna a dolog.

A csapat alapítója, résztulajdonos-csapatfőnöke, Vijay Mallya szintén cáfolta, hogy a küszöbön áll az eladás:

“Mindig vannak pletykák, az emberek állandóan beszélnek. Erről szól az F1-es paddock. A Force India pénzügyei, eladása évek óta újra és újra téma. De mi nem kínálgatjuk a csapatot eladásra. A lényeg, hogy arra koncentrálunk, hogy kihozzuk a maximumot az autóból, ez az elsődleges, emellett további szponzorokat keresünk. Ne feledjük, nem én vagyok az egyetlen tulajdonos, hárman vagyunk. Ha valaki komoly ajánlattal áll elő, leteszi a pénzt az asztalra, majd közösen eldöntjük, mi legyen.”

A Ferrari és az Alfa Romeo Sauber idénre szorosra fűzött együttműködése kapcsán korábban felmerült, hogy a Mercedes is indíthatna B csapatot, mondjuk a Force India megvásárlásával., ám a főnök, Toto Wolff a hétvégén kizárta, hogy megvegyék a silverstone-i alakulatot.

“A Force India egy általunk jól ismert partnerünk, de jelenleg nem szerepel a terveink között a megvásárlása.”