Vettel idei negyedik pole-pozícióját szerezte. pályafutása során ezzel már 54-nél tart a négyszeres világbajnok. A montreali pályán szintén a negyedik ilyen jellegű sikerét aratta. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. A leggyorsabbakkal Paul di Resta készített interjút.

Sebastian Vettel (1.)

„Tegnap gondban voltunk, nem voltam elégedett a kocsival. Problémáink voltak, és nem találtam a ritmust, pedig szeretem ezt a pályát. Tegnap így elég nehéz volt, de ma fordult a helyzet, jobb lábbal keltem fel. Az autó hihetetlen volt, az időmérőn egyre gyorsabb lett. Az utolsó körömön hibáztam egy kicsit, de így is fantasztikus lett. Köszönet a csapatnak, köszönöm, hogy megjavították az autót, miután tegnap egy kicsit nekimentem a falnak, nagyon boldog vagyok.”

„Hatalmas tömeg van itt, rengeteg ember van a hajtűben, minden körben integetnek, sok a Ferrari-szurkoló. Nagyon jó nap!”

Valtteri Bottas (2.)

„Mindig bosszantó, ha ilyen közel vagyunk, de nem elöl. Egyébként az első sorból indulok, ez előnyös a verseny szempontjából. A holnapra koncentrálok!”

Max Verstappen (3.)

„Nagyon elégedett vagyok eddig a hétvégémmel. Nagyon jól működik az autóm. Tudjuk, hogy hiányzik a végsebességünk, de nagyszerű ez a harmadik hely számunkra,  a versenyen pedig nagyon jó dolgokra is képesek lehetünk.”

„Azt gondolom, hogy megvan a versenytempónk. A lágyabb gumikon indulás előnyt jelent itt a pálya csúszóssága miatt, és versenyképesek is vagyunk.”