Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése idén lejár, a friss, monacói futamgyőzelme után pedig az ausztrál végképp az igen kapós kategóriába lépett, a Mercedesnél, de a Ferrarinál biztosan akadhat helye, ha úgy dönt, átigazol.

A Red Bull pilótaügyekért is felelős motorsportfőnöke, Helmut Marko ugyanakkor arra figyelmezteti a 28 éves ausztrált, hogy az átszerződéssel rosszul járhat, ugyanis vagy Sebastian Vettel vagy Lewis Hamilton másodhegedűse válna belőle.

“Részünkről semmi sem változott, meg akarjuk tartani Danielt, és ezt ő is jól tudja. Mit kezdene a Mercedesnél vagy a Ferrarinál? Másodhegedűst játszana? Mert Vettel mellett Räikkönen és a Mercedesnél Hamilton mellett Bottas egyértelműen második számú. Bárki láthatja. Nálunk Daniel egyenlő esélyeket kap, ugyanazt a felszerelést, és nincsenek csapatutasítások. Szerintem ő is tudja ezt” – mondta az osztrák az Auto Bildnek.

Marko hozzátette, hogy “a lehető leghamarabb” rendezni szeretnék Ricciardo hosszabbítását. Persze az ausztrál maradása a Red Bull versenyképességén is múlik, azt pedig nagyban befolyásolhatja az erőforrás, viszont még nem dőlt el, hogy maradnak-e a Renault-val, vagy 2019-re a Honda motorjaira váltanak.

“Reálisan a következő pár hónapban köthetünk új szerződést Daniellel. Először a motor kérdését kell rendezni, és abból következik majd a versenyzői szerződés” – mondta Monacóban a csapatfőnök, Christian Horner, aki legkorábbra június végére jósolja a motordöntést.