A Red Bull-os Daniel Ricciardo óriási bravúrt mutatott be, amikor a mérnökök szerint kiállásra érett autóval végigcsinálta, sőt, megnyerte a Monacói Nagydíjat múlt vasárnap.

Az ausztrál versenyző autójában a mozgásienergia-visszanyerő (MGU-K) romlott el a futam 17-18. körében, ezután Ricciardo nagyjából a csúcsteljesítmény 75 %-val körözgetett a monte-carlói utcákon. A rettentő szűk és kanyargós pályán ugyan működött a kivédekezés, ám a hibás MGU-K-val, pontosabban MGU-K nélkül Montrealnak nyilván nem lehet nekifutni, így nagy kérdés volt, kap-e új egységet a Kanadai Nagydíjra.

Az idei évben a mozgásienergia-visszanyerőből csak kettőt lehet elhasználni büntetés nélkül, és mivel Ricciardo már a második fordulóra, a Kínai Nagydíjra megkapta a második egységet, Kanadában 10 helyes rajtbüntetés járt volna az újabbért. Úgy fest, hogy megússza a monacói győztes, a német Auto Motor und Sport legalábbis úgy értesült, hogy a Renault vizsgálata alapján az egység használható maradt, nem is volt baja, csak a csatlakozásoknál akadt egy kis gond.

A másik Red Bull-versenyző, Max Verstappen már a harmadik MGU-K-nál jár idén, nála Monacóban cseréltek, miután a kvalifikáció kihagyása miatt úgyis az utolsó rajtkockából indult és a további 10 hely hátrasorolással már semmit sem bukhatott.