A Red Bull-os Max Verstappennek 2018-ban még egyetlen tiszta versenyhétvégéje sem volt, a holland legutóbb, Monacóban amatőr hibát elkövetve az utolsó szabadedzés végén a 2016-os balesetét egy az egyben lemásolva törte össze az autót, emiatt kimaradt az időmérőről, és a 20. helyről rajtolva csak a 9. lett a futamon, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo a pole-ból indulva végig kontrollálta a versenyt és nyert.

Bár az idei szezonkezdetig úgy festett, a csodagyerek Verstappen a kedvenc a Red Bullnál, mostanra kezd betelni a pohár a főnököknél is.

“A hétvége után el kell vonulnia és végig kell gondolnia, mi lehetett volna, minek kellett volna történnie, és a jövőben ez alapján kell versenyeznie. Úgy gondolom, kiváló tanára van a garázs túloldalán (Ricciardo)” – mondta a csapatfőnök Christian Horner.

“Max borzasztóan tehetséges. Idén viszont kemény leckéket kapott, szóval hasznára válna egy más megközelítés. A legfrusztrálóbb, hogy keményebben dolgozik, mint valaha, fittebb, mint bármikor, de úgy tűnik, hogy túlerőlteti. Ha pedig spirálba kerül valaki, egyre jobban erőlködik. Meg kéne nyomni a reset gombot.”

Marko: Leléphetsz!

Verstappen az elmúlt években és idén is mindig azzal reagált a kritikákra, hogy ő nem fog semmin változtatni. Monaco után is dacosan beszélt, nem örül, hogy a főnöke kifelé is bírálják:

“Fájdalmas időszak ez, de szerintem szükségszerűen javul majd a helyzet. Vannak olyan idények, amikor egy ideig nem jönnek össze a dolgok, de az sokkal rosszabb lenne, ha nem lennék elég gyors, de az vagyok. Nincs szükségem a kritikákra, nagyon jól tudom, hogy mit csináltam rosszul, miben kell javulnom. Nem a legszebb pillanataim, de néha a kemény leckékből tanul az ember” – nyilatkozta a holland Ziggo Sportnak.

Hat forduló után Verstappen 35 ponttal a világbajnokság 6. helyén áll, míg csapattársa, Ricciardo Sebastian Vettelhez és Lewis Hamiltonhoz hasonlóan két futamgyőzelemmel tarsolyában 72 ponttal a harmadik a két négyszeres világbajnok mögött.

Verstappent tavaly ősszel 2020-ig lekötötte a Red Bull, míg Ricciardo szerződése az idei évben kifut.