Miután a Toro Rossónál idén viszonylag ígéretesen teljesít a Honda-motor, a nagy testvér Red Bull Racingnél komolyan mérlegelik, hogy maradjanak-e az évek óta csalódást keltő – azaz versenyképes, győzelmekre is alkalmas, de a Mercedes és a Ferrari szintjétől elmaradó – Renault-val, vagy inkább ők is a japánok erőforrására váltsanak.

A Renault eredetileg május közepére, majd május végére várta a döntést, majd a Red Bull háza tájáról azt lehetett hallani, hogy látni akarják, mit hoz a franciák és a japánok Kanadára szánt fejlesztési csomagja.

“Nem értem ezt a halogatást. Kanadáig akarnak várni, de a montreali futamot követő hétfőn sem jön majd valami nagy megvilágosodás” – háborgott a Renault-főnök Cyril Abiteboul.

Ami azt illeti, Abtiebouléknak még ennél is tovább kell majd várniuk a Red Bull döntésére, a csapatfőnök Christian Horner ugyanis azt mondta, legalább még egy hónapig szeretnék rágni a kérdést:

“Nagyjából még egy hónap. Június vége, július eleje lesz, mindig is ebben gondolkodtunk. Össze akarjuk hasonlítani a két motort. Montrealra jön néhány kisebb fejlesztés, azokból kell majd kihoznunk a maximumot. Nagyon fontos ez számunkra.”