A friss monacói győztes Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése az idény végén lejár, és mivel a Ferrarinál Kimi Räikkönen is hasonló helyzetben van, a Mercedesnél pedig még senkit nem igazoltak 2019-ra, az ausztrál mérlegelheti, hol folytassa.

Monacóban Lewis Hamilton azt mondta, szerinte Ricciardo nem a Mercedeshez kerül:

“Csak a Ferrari és a Mercedes lehet opció számára (a Red Bullon kívül), de az nem valószínű, hogy ide jön. Szerintem nem jön” – állította Hamilton, aki várhatóan hamarosan már tényleg megegyezik a Mercedesszel a folytatásról.

Hamilton kijelentését erősíti, hogy a monacói paddockben az a hír keringett, hogy a Mercedes már Valtteri Bottas megtartásáról is döntött, így marad az elmúlt két év felállása.

A négyszeres világbajnok amúgy a Red Bullnál való maradást javasolja Ricciardónak:

“Ő az egyik élversenyző, biztosan lesznek ajánlatai. Mondjuk én úgy gondolom, hogy Kimi szeretne még maradni a Ferrarinál, és miért is ne? Nagyon jól vezet idén, úgy tűnik, nem fog rajta a kor. Biztos vagyok benne, hogy még maradni fog.”

“Pillanatnyilag gyakorlatilag Ricciardo a Red Bull első számú pilótája, szóval nincs rossz helyen. Ha a Red Bullnak valamikor sikerül versenyképesebb motort szereznie, még közelebb lesznek hozzánk. Sok-sok futamot nyerhetnek még, egyszerűen csak le kell szegnie a fejét és úgy dolgozni tovább, mint eddig, és figyelni, milyen lehetőségek nyílnak.”