Ahogy korábban megírtuk, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megvizsgálta a Ferrari hibridrendszerét. A szervek nem találtak semmilyen szabálytalanságot, és meglepően nyíltan nyilatkozott Charlie Whiting versenyigazgató az eset kapcsán.

Többek között elárulta, hogy James Allison, a Ferrari korábbi és a Mercedes mostani technikai igazgatója tette meg az első lépéseket a vizsgálattal kapcsolatban. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban egyáltalán nem örül, hogy ennyire nyíltan nyilatkozik az FIA.

„Az egyik feladatom az, hogy megvédjem az embereimet, és ha bizonyos személyek rossz kontextusban kerülnek megemlítésre, az eléggé aggasztó” – kezdte az osztrák szakember.

„Minden egyes nap kérdéssel fordulnak a csapatok az FIA-hoz. Nem fontos nyilvánosságra hozni, hogy ki volt, aki megkérdőjelezte valaminek a szabályosságát. Ha azt mondják, hogy egy bizonyos csapat volt, az rendben van, ez a dolgok rendje. De személyeket kiemelni nem jó dolog” – mondta Wolff.

Wolff elmondta ezzel kapcsolatos panaszait az FIA-nak is. A súrlódások ellenére természetesen hisz a vizsgálatok eredményében. „Megbízunk bennük, ha jól átnéztek mindent, rendben van” – zárta mondanivalóját a Mercedes csapatfőnöke.