Daniel Ricciardo hajszál híján tökéletes hétvégét produkált Monacóban, mindhárom szabadedzésen, az időmérőn és a futamon is ő lett az első, és minden bizonnyal a leggyorsabb kört is azért csak csapattársa, Max Verstappen vitte el, mert az ausztrál autója a Monacói Nagydíj túlnyomó részében a lerobbanás szélén egyensúlyozott.

Ricciardo a Red Bull 250. Forma-1-es versenyén aratott nagyszerű győzelmet, ami csak tovább növelheti az értékét a szerződési tárgyalások során. A csapatfőnök, Christian Horner így beszélt:

“Nem tudom, hogy az ára vagy a Red Bull iránti szeretete nőtt-e nagyobbat ma, de azt hiszem, talán mindkettő. De mindig is mondtam, hogy szeretnénk megtartani Danielt. Mostanra ugyanannyi futamot nyert, mint a bajnokságot vezető Lewis és Sebastian. A bahreini kiesés nélkül még több is lehetett volna, és köztudott, mi történt Bakuban…”

F1: Ricciardo árat emelt Monacóban 1

Horner a futam után nem győzte dicsérni pilótája kitartását, elszántságát:

“Hihetetlen! Nem volt hajlandó lemondani erről a hétvégéről. A 17-18. körben elszállt az MGU-K, körönként két év fél másodpercet veszített. Aztán a fékhőmérsékletek is elszálltak, a fogyasztás és a hőmérsékletek is elkezdtek emelkedni, ő mégis úgy kézben tartotta a dolgokat, mintha egy vasárnapi sétakocsikázás lett volna.”

“A rádión azt hallom a csapattól, hogy egy-két körön belül ki kell állni az autóval, de mondtam, hogy figyeljetek, vezetjük a Monacói Nagydíjat, szóval megyünk tovább! Kapcsolgatott, benzint spórolt, óvta a gumikat és a fékeket, és még arról kérdezősködött, mi van Max gumijaival… Daniel hihetetlen futamot teljesített!”