A Forma-1 tulajdonosa, az amerikai Liberty Media a sportágat jelenleg keretbe foglaló szerződési rendszer 2020-as lejárta után alapvető reformokat vezetne be, az F1 műszaki oldalát egyszerűbbé és olcsóbbá tennék, míg pénzügyi téren a bevételek sokkal egyenlőbb elosztása és a kiadási plafon bevezetése a cél.

A tervezett újítások kapcsán a Ferrari már tavaly év végén belengette, hogy nekik nem tetsző változtatások esetén kiszállnak a Forma-1-ből, és most – kérdésre – a Mercedes-csapat elnöke és résztulajdonosa, Niki Lauda is felvetette ugyanezt:

“A nagycsapatoknál betelhet a pohár. Lehetséges, hogy egyikünk vagy másikunk kiszáll, ha a rossz irányba mennek a dolgok” – idézte a háromszoros világbajnok legendát a német Wirtschaftswoche.

A Ferrari egy ellen-F1 megalapítását is kilátásba helyezte, míg a Mercedesnek ott lehet a Forma-E, német riválisai, az Audi és a BMW után 2019-től már ők is részt vesznek majd a szériában.

“Alig három évvel ezelőtt még esélyt sem adtam volna a Forma-E-nek” – mondta a Bildnek a Mercedes motorsportprogramját irányító Toto Wolff. “De változnak az idők.”

Wolff ugyanakkor kiállt az F1-es szereplés mellett: “A Forma-1 az egyetlen igazi globális platform a márkánk számára.”