A haasos Kevin Magnussen tavaly és idén keményen dolgozik azon, hogy a versenypályán egyetlen riválisa se kerüljön szívesen a közelébe, a dán pilóta nagyon keményen, belemenősen, akár ok nélkül is betart, kiszorít, ha úgy tartja kedve. Magnussen ugyanakkor nagy formában van, az amerikai csapat mind a 19 eddigi pontját ő hozta.

Az egykori McLaren-pilóta Mika Häkkinen a napokban arra figyelmeztette a dán versenyzőt, hogy hiába a jó eredmények, a(z indokolatlan) agresszivitással nagyon rosszat tesz a karrierjének:

“Jó ideje ismerem már Kevint, és ismertem az apját Jant is, és örülök, hogy mostanában szép eredményeket hoz a Haasnak. Ugyanakkor vegyes érzéseim vannak, mert bár úgy gondolom, hogy fontos, hogy a versenyző megmutassa az erejét és elszántságát, azért bizonyos határokat kell szabni annak, hogy meddig megy el a versenyen” – írta 1998 és ’99 világbajnoka.

“A megelőző, bakui futamon szerintem nagy hiba volt a Pierre Gasly elleni manővere, az F1-ben pedig nem kell sok ilyen eset ahhoz, hogy valakinek nagyon rossz híre legyen” – mutatott rá a finn.