A kaotikus verseny közben is volt elég dolguk, de a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj utánra is maradt feladata a bakui stewardoknak.

A williamses Szergej Szirotkin rögtön a verseny elején okozott gaibát, az orosz újonc előbb a Force Indiá-s Sergio Perezzel ütközött, majd a renault-s Nico Hülkenberggel és a mclarenes Fernando Alonsóval keveredett hármas balesetbe, végül ki is esett. A futamon természetesen már nem büntethették, de a következő fordulóra, a barcelonai Spanyol Nagydíjra háromhelyes rajtbüntetést, valamint két büntetőpontot osztottak ki neki.

F1: Büntetések a futam után 1

A haasos Kevin Magnussent is büntették, a dán a második biztonsági autós szakaszt követő újrarajtolásnál csatázott szabálytalanul a Toro Rossó-s Pierre Gaslyval. Magnussennek utólag 10 másodperces időbüntetést adtak – ez nem befolyásolta a végeredményét, 13. maradt –, valamint Szirotkinhoz hasonlóan 2 büntetőpontot kapott, ezzel 12 hónapon belül 8-nál tart.

A versenybírók a Red Bull-versenyzők ütközését is megvizsgálták, a felvételek megtekintése és a pilóták meghallgatása után azonban csak megrovásban részesítették őket, ugyanis mindkettejüket felelősnek találták – a jelentés szerint Max Verstappen két kisebb irányváltása indította a balesetet, de Daniel Ricciardo késői fékezése is szerepet játszott –, ráadásul a kieséssel már megkapták a büntetésüket.