A Forma-1 több halasztás, hosszas bétatesztelés után az európai szakasz kezdetén, a Spanyol Nagydíj hétvégéjén indította el hivatalosan is az előfizetéses internetes közvetítését, ám az F1 TV Pro névre hallgató, elvileg minden edzést, az időmérőt és a versenyt is élőben nyújtó változat borzalmasan működött.

A hétvége során az előfizetők panaszaitól volt hangos a közösségi média, az akadozó, egy-egy percet ismétlő, végtelenül előtöltő, vagy egyszerűen a usert be sem engedő rendszerről érkeztek bejelentések. A Forma-1 már szombat éjjel kiküldött egy e-mailt, amelyben bocsánatot kértek és a hétvégére eső előfizetési díj visszatérítését ígérték, mostanra pedig a sportszakmai főnök, Ross Brawn személyesen is elnézést kért:

“Bevallom, hogy a közösségi média nem igazán része az életemnek, de ezzel együtt értem a fontosságát az új közönség, főképp a fiatalok elérését illetően. Barcelonában három újdonság mutatkozott be: az F1 TV, a twitteres élő műsor és az F1 Vision, az eddigi legfejlettebb kézi készülékkel. Az első elindulása nem ment valami simán, amiért bocsánatot kérek a nézőktől, ugyanakkor egy olyan múltból próbáljuk előrerángatni a Forma-1-et, amelyben ezek a dolgok nem is léteztek, és higgyék el, megcsináljuk rendesen!”