Lewis Hamilton mercedeses szerződése idén lejára, és bár már a tavalyi szezon végén megkezdték a hosszabbítási tárgyalásokat, majd a szezonnyitóra, később pedig “hamarosan” ígérték a bejelentést, egyre csak húzódott a dolog.

Úgy tűnik, nem kell tovább várni, a csapat elnöke, Niki Lauda Barcelonában azt állította, lezárultak a tárgyalások, megvan a megegyezés:

“Nem sürget minket semmi. 110 százalék, hogy meglesz a hosszabbítás. Már megegyeztünk mindenről, az már teljesen mindegy, mikor írja alá a papírt, most vagy három hét múlva” – mondta az osztrák.

Valtteri Bottas szerződése szintén csak 2018-ra szól, de Lauda a finnről is pozitívan beszélt: “Az elmúlt három futamon gyorsabb volt Lewisnál. Ha objektíven nézzük, nagyon jól teljesít. Rosberg-szinten.”

Bottas helyére persze akadna még más jelölt, a Red Bull-os Daniel Ricciardo és az F1-ben még győzelmekre vágyó Fernando Alonso is szívesen ülne a Mercedesbe, ám a kétszeres bajnok spanyolból biztosan nem kérnek, szögezte le a csapatfőnök, Toto Wolff:

“Nagyszerű versenyzőnek tartom őt, és a korábbi kapcsolatainak negatív utóhatásai nélkül tízszeres világbajnok is lehetne mostanra. De a Forma-1 a kapcsolatokról szól, hosszú távú stratégiára van szükség. Szerintem Fernando ma is a 10 évvel ezelőtti dolgok következményeit nyögi, még ha más ember is ma, mint volt.”