Hamilton ezzel idei második pole-pozícióját szerezte, mely pályafutása 74. ilyen sikere. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. A legjobbakkal a korábbi GP2-es bajnok Davide Valsecchi készített interjút.

Lewis Hamilton (1.)

„Mindig remek a hangulat itt Barcelonában, rengeteg brit és spanyol szurkolóval, mindenkinek hatalmas tiszteletem! Nagyon szoros időmérő volt, nagyon boldog vagyok, már kellett ez a pole-pozíció! Minden szektorban rekordot szerettem volna menni, a középsőben összejött.”

Valtteri Bottas (2.)

„Nagyon közel voltam, egész hétvégén így alakul. A Q3-ban az első körömet elszúrtam, így az utolsóban jól szerettem volna menni. Megfelelő kör lett, de sajnos négyszázaddal lemaradtam. A verseny azonban csak holnap jön. A csapat számára tökéletes eredmény a mai. Keményen fogunk versenyezni, igyekszünk kettős győzelmet aratni.”

Sebastian Vettel (3.)

„Elégedett vagyok a körömmel. A Q3-as első körömben kicsit blokkoltak a kerekek az első kanyarban, de az utolsó köröm jó lett, jól éreztem magam. Utána felnéztem a kijelzőre, hogy hol vagyok, és láttam, hogy nem a lista tetején. Nem vagyok teljesen megelégedve, de várható volt, hogy a Mercedes erős lesz, holnap érdekes versenyre számíthatunk.”

„Holnap lesz a futam, én várom, remélem, hogy élvezetes versenyt látnak majd a szurkolók itt a pályán és otthon egyaránt.”