Mindössze kétezred volt a két Red Bull-pilóta, Max Verstappen és Daniel Ricciardo közt a különbség a 2018-as F1-es Spanyol Nagydíj időmérőjén. Ezúttal Verstappen bizonyult kettejük között gyorsabbnak, ám nem lehet elégedett, ugyanis több mint 6 tizeddel kikaptak a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamiltontól.

„Egyszerűen nincs a kocsinkban egy plusz mód a Q3-ra” – sajnálkozott Verstappen az időmérőt követően. „Az elsőtől a negyedik kanyarig padlógázas, emiatt még több sebességet veszítünk, plusz a hetes és tízes kanyarok közötti rész is ilyen, így még nehezebb a helyzetünk.”

„Az utolsó körömet nem tudtam folytatni, miután az első kanyarban volt egy rázós pillanatom. Így valószínűleg nagyobb a különbség, mint lennie kellene” – mondta a holland.

Verstappen már a futamra koncentrál, a pilóta a gumiválasztáson elmélkedett. „Még mindig nem tudom, melyik lehet a gyorsabb keverék. Szuperlággyal mentem, Daniel lággyal. Nem hiszem, hogy a versenyre a többiek a szuperlágyat választanák. Egy kört gyorsabban lehet vele menni, hosszú távra nem alkalmas. Így sokan a lágy és a közepes gumikból választanak majd” – zárta a Red Bull hollandja.

F1: Nőtt a Red Bull lemaradása 1

Csapattársa, Daniel Ricciardo amiatt sem boldog, hogy megelőzte őt a holland, így csak a hatodik helyről vághat neki vasárnap délután a futamnak.

„Nem tudom, mit tehettem volna még” – mondta az ausztrál. „A megtett körök után azt gondoltam, csak néhány tizedre leszünk az első rajthelytől, nem 6-7 tizedmásodpercre. Ez elszomorító” – tette hozzá.

„A pénteki napok kirajzolnak egy képet, de nem lehetünk benne biztosak, mi fog utána történni. Mindketten jó kört mentünk a szuperlágyakon a Q3-ban. Nem ezt részesítettem előnyben, ezért váltottam a végén lágyakra” – zárta mondanivalóját Ricciardo.