Miami város tanácsa csütörtökön tárgyalta a Forma-1-es utcai futam rendezésének kérdését, és egyhangúlag jóvá is hagyták a dolgot. A döntés után megnyílt az út a szerződés részleteinek megtárgyalása előtt, így ha semmi sem jön közbe, 2019-ben a floridai város útjain már F1-es nagydíjat tartanak.

Az utcai pálya tervezett nyomvonala már a hétvégén kiszivárgott, ám nem mindenkinek tetszik, a Miamiba szinte hazajáró Lewis Hamilton például szívesen átrajzolná, ha valaki felkérné rá:

“A golfban például a legjobb golfozók tervezik a pályákat, nem értem, hogy a legnagyobb autóversenyzők közül miért nem tervezett soha versenypályát. Nem az, hogy mi tervezőmérnökök vagyunk, de még a véleményünket sem kérdezték meg. Miami szuper menő hely, nagyon megörültem, amikor hallottam a dologról, de aztán megláttam a pályát…” – magyarázta csütörtökön Barcelonában, még a hivatalos döntést megelőzően.

“Szerintem sokkal izgalmasabb is lehetne. Odatették a két leghosszabb egyenest… Talán vezetés közben jobban tetszik majd. De rettegek, hogy megint valami olyan utcai pálya lesz, mint a valenciai volt. Az utcai pályákat nagy el lehet találni, de nagyon el is lehet rontani. Bízzunk az utóbbiban!”

“Nem akarok okoskodni, mielőtt vezettem volna rajta, de ha van rá idő és valaki szeretne megkeresni, vagy akármelyik pilótát, meggyőződésem, hogy tudnánk pár jó dolgot mondani a nyomvonalat illetően és arról, hogyan lehetne javítani rajta. Elég jól ismerem Miamit, jó pár helyszínen jobb helye lenne a pályának.”