Ahogy köztudott, a Red Bull versenyzői a két héttel ezelőtti Azerbajdzsáni Nagydíjon ütköztek, kiestek a versenyből. Bár a csapatfőnök, Christian Horner Barcelonában azt mondta, ezután is szabad lesz a verseny Max Verstappen és Daniel Ricciardo között, az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko arról beszélt, hogy ezután a versenymérnökök dolga lesz, hogy közbelépjenek, mielőtt a bakuihoz hasonlóan elfajulhatna a helyzet.

Barcelonában Verstappen maga is azt mondta, hogy számít a csapatutasításokra:

“Ha megint olyasmi lesz, mint Bakuban, akkor a csapat valamikor közbeléphet majd, hogy oké, higgadjatok le, az utolsó körökön már csak kövessétek egymást. De általában azért továbbra is bíznak bennünk, és mi is megértjük a helyzetet, mi sem akarunk ilyesmit újra” – mondta a holland, akinek főképp ki kellene maradnia az incidensekből, hiszen az idény kezdete óta még egy tiszta versenye sem volt.

Verstappen hangsúlyozta, hogy a bakui incidens után is jó maradt a viszonyuk Ricciardóval, és a csapattagok is megértőek voltak velük, persze azért bocsánatot kértek mindenkitől.

“Tiszteljük egymást (Ricciardóval), beláttuk, hogy hibáztunk. Senki nem szeret a csapattársával ütközni, de nincs harag.”

“Mindannyian versenyzők vagyunk, így (a csapatnál) mindenki megéri, hogy előfordul néha ilyesmi. Máskor is beszámolót tartottunk már a hétvégénkről, megköszöntük nekik a munkát, amivel olyan jó autót adtak alánk. Ezúttal persze a végén egy bocsánatkérés is volt, ami természetes egy ilyen hétvége után.”