A barcelonai Spanyol Nagydíj hagyományosan az európai szakasz kezdetét és az első nagy fejlesztési csomagok érkezését jelenti a Forma-1-es idényben. A McLaren-Renault idén különösen nagy dobással készül, hiszen a hétvégén mutatják be az igazi 2018-as modellt, eddig ugyanis a tavalyi kasztni módosított, csiszolgatott változatával versenyeztek.

Fernando Alonso természetesen szeretne villantani a hazai versenyén, ezért azt reméli, hogy míg ők eltalálják az újításokat, a többiek nem lépnek nagyot előre a frissítéseikkel:

“Új aerocsomag érkezik Barcelonára, de úgy gondolom, hogy a mezőny 95 százaléka új aerodinamikai csomagot hoz oda, szóval lehet, hogy ugyanakkora marad a lemaradásunk, vagy csak egy kicsit faragunk belőle, sőt, akár még hátrébb is csúszhatunk. Ki tudja? Rajtunk múlik, hogy az elvárásoknak megfelelően teljesítsen a csomagunk és remélhetőleg másoknál meg nem jön be a dolog. Ezt reméljük.”

Bár a McLaren idén már rendszeres pontszerző, a top10-es végeredmények sokban köszönhetők mások bajainak, kieséseinek, ugyanis a papajanarancs autó az időmérőn gyenge, még egyszer sem sikerült a Q3-ba jutniuk. A versenyfőnök azt mondja, folyamatosan igyekeznek javítani az autót, nem csak mostanra jön fejlesztés:

“Igen, Barcelonától új irány jön, de ahogy Fernando is mondta, nem várhatjuk, hogy azonnal megelőzünk mindenkit. Mindenki hoz új alkatrészeket, mindenki hoz új csomagot, főleg az első európai futamokra. Monacóra újabb fejlesztéseink lesznek, Kanadára is, és aztán Silverstone-ra megint. Minden futamra viszünk valamit.”