A Mercedesnek továbbra sincs lekötött versenyzője 2019-re, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is kifut az év végén. Bár a piacon van a Red Bull-os Daniel Ricciardo, a Ferrarinál pedig Kimi Räikkönen kontraktusa jár le, ráadásul Fernando Alonso sem kötelezte el magát 2018-on túlra a McLarennél, a Mercinél egyikükre sem gondolnak, legalábbis egyelőre.

“Jelenleg nem gondolunk a Mercedesen kívüli versenyzőkre, ugyanis először is támogatnunk kell a két versenyzőnket, ez a legfőbb. Olyan ez, mint amikor az ember boldog házasságban él – nem keres más nőket. Nekünk megvan a két feleségünk – vagy három Oconnal –, szóval nem is gondolunk erre” – szögezte le Toto Wolff csapatfőnök.

“Lássunk még néhány futamot, induljon be rendesen az európai szakasz, legyünk túl Kanadán és a húzós júliuson, azután majd jobban látom a dolgokat.”

F1: A Mercedesnél nem gondolnak Ricciardóra 1

A Force Indiánál idén második teljes szezonját töltő Esteban Ocon mellett a Mercedes neveltje, George Russel is egyre inkább készen áll a Forma-1-es bemutatkozásra.

“Ez egy kellemes probléma. Nagyon elégedettek vagyunk Valtterivel mostanában, Lewisról pedig nem is kell beszélni, véleményem szerint jelenleg ő a legjobb Forma-1-es versenyző, aztán itt vannak a feltörekvő srácaink Ocon és George személyében. Nem aggódom a Mercedes jövőbeli felállását illetően.”