Bár Carlos Sainz tavaly ősszel a Toro Rossóból átült a Renault-ba, 2018-ra a franciák versenyzője lett, a spanyol pilótának még szerződése van a Red Bull-lal, az energiaital-gyártó csak kikölcsönözte őt az idei évre, és ha Daniel Ricciardót pótolniuk kell, őt hívják majd vissza.

A Renault-nál is kíváncsian figyelik, mi lesz Ricciardóval, hiszen az ausztrál átszerződése esetén nekik is reagálniuk kell.

“Kell, hogy legyen valami tervünk, a legrosszabbra kell készülnünk. Már megkezdtük a munkát a jövő évi autón, a héten Carlosszal is tartottunk róla megbeszélést. A legrosszabb forgatókönyv az lenne, hogy mi szeretnénk folytatni Carlosszal, de nem tehetjük. És erre sajnos van is esély” – nyilatkozta a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul az olasz Corriere dello Sportnak.

A Renault-nál Sainz mellett a tavaly év elején hosszú távra szerződtetett Nico Hülkenberg versenyez. Egyes pletykák szerint a spanyol elvesztése esetén a francia gyártó szívesen fogadná a McLarennél bizonytalan helyzetű régi bajnokát, Fernando Alonsót is.