A Forma-1-be mindössze 2016-ban belépett amerikai Haas-csapatnak tökéletesen bejött az új megközelítés, miszerint egyszerű motorszállító helyett komoly technikai partnerként álltak össze a Ferrarival, az erőforrások mellett tőlük beszerezve a sebességváltót, a felfüggesztést és számos egyéb, engedélyezett alkatrészt.

Míg a Haas-Ferrari a beszállás óta tisztességes középcsapat, az egykor, sőt, még 2014-15-ben is szebb napokat látott Williams újra elért a lejtő aljára, a grove-i alakulat az egyetlen, amelyik négy forduló után pont nélkül áll a 2018-as bajnokságban, így egyesek szerint logikus lenne, ha a Haas példáját követve szorosabbra fűznék az együttműködést a Mercedesszel.

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams azonban határozottan elutasítja az ötletet, hogy fiókcsapat legyen belőlük:

“Nem tudom, honnan vették ezt, de a Williams konstruktőr. Frank (Williams) és Patrick (Head) évtizedeken át keményen küzdött a függetlenségünkért, és ragyogó munkát végeztek. Az egyik feladatom is az, hogy megóvjam a függetlenségünket, egy hihetetlenül fontos számunkra” – mondta az Autosportnak.