A Mercedes az első két bakui futamon dominált az időmérőkön, közel egy másodperccel megelőzve legközelebbi üldözőiket is. Azonban idénre megváltozott a helyzet, Sebastian Vettel elhappolta Ferrarijával az első rajtkockát.

Több mint egy másodperccet lassultak az Ezüstnyilak, de nem ők az egyetlenek, akik rosszabbul teljesítenek, mint 2017-ben. Meglepő, de mindhárom Mercedes-motorral szerelt autó, azaz a gyári csapat mellett a Force India és a Williams is lassult, ezzel szemben az összes Ferrari-motor által hajtott autó (Ferrari, Haas, Sauber) gyorsult.

A lassulások oka egyébként az időjárás is, a tavaly júniusi futamon ugyanis a csapatoknak kedvezett a melegebb, szélcsendes idő.

A legnagyobb vesztes a Toro Rosso, habár a képet árnyalja Pierre Gasly és Brendon Hartley incidense, valószínűleg jobb kört is teljesíthettek volna, ha lett volna idejük. Így azonban egy 1,5 másodperces plusz szerepel a csapat neve mellett.

A Renault nyerte a legtöbb időt, körülbelül 9 tizedet, őket a McLaren követi. A Ferrari is gyorsult, és noha ők szerezték meg az első rajtkockát Sebastian Vettel 1:41.498-as idejével, Lewis Hamilton a tavalyi 1:40.593-as körével idén is az első helyről rajtolhatna. Az alábbi videóban a két pole-t érő kör kerül összehasonlításra.