A tavalyi Azerbajdzsáni Nagydíj igazi káoszfutam volt, hullottak az autók, hibáztak az élmenők, miközben a 10. helyről rajtoló Red Bull-os Daniel Ricciardo a zavarosban halászva az első helyig jutott. Még most is hitetlenkedve gondol vissza 2017-re.

“Utcai pálya, nem lehet nem szeretni” – mondta Bakuról. “Ugyanakkor tisztelni és érteni is kell. Én tudom, hogy ahhoz, hogy gyors legyek, a határon kell menni, de ha a határon meg az ember, rosszul is járhat.”

“A tavalyi bakui verseny sokak számára kész őrület volt. De ahogy a múlt héten Sanghajban, a csapat akkor kiváló stratégiát adott, nagyszerű döntéseink voltak a futamon. Hogy hittem-e, hogy egészen az első helyig juthatok? Egyáltalán nem, viszont előttem hullottak, mint a legyek, nekem volt pár jó előzésem, valahogy végig lendületben voltam. A befutónál nem is egészen értettem, hogy nyertük meg a versenyt, ugyanakkor fantasztikus öröm volt. Őrületes, izgalmas futam volt, egyértelműen feledhetetlen!”

F1: Verstappen győzni megy Bakuba 1

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen messze nem lehetett ilyen boldog tavaly, hiszen motorhiba miatt már a verseny elején kiesett. Mivel a holland az idei évet sem kezdte túl jól, Bakuban már szeretne egy igazán jó eredményt, győzni indul Azerbajdzsánba:

“A tavalyi elég szerencsétlen hétvége volt számomra. Kár, mert az autó nagyon jónak tűnt, nekem viszont sok problémám akadt, ezek miatt pedig lemaradtam a potenciális dobogós helyezésről, talán akár futamgyőzelemről. Remélem, hogy idén be tudom váltani a tavaly kihagyott lehetőséget!” – magyarázta Verstappen.

“Baku menő hely, szeretek oda utazni és szeretem a pályát. Bár nem igazán a mi autónknak való, jó kis pálya. A nagyon hosszú egyenesen időt veszítünk (a Renault-motor teljesítményhátránya miatt). Úgy gondolom, hogy tavaly azért sikerült valahogy átügyeskedni magunkat a hátrányokon, és versenyképesek voltunk a futamon.”