A Mercedes a 2018-as Forma-1-es szezonban még egy futamot sem nyert, pedig arra a hibridkorszak 2014-es kezdete óta nem volt példa, hogy a csapat sorozatban három hétvégén ne tudjon győzni.

Legutóbb, Kínában a címvédő Lewis Hamilton már egészen formán kívül volt, az időmérőn nemcsak a ferrarisoktól, de csapattársától, Valtteri Bottastól is kikapott, a futamon elért 4. helyét pedig csak Max Verstappen és Sebastian Vettel ütközésének köszönhette, anélkül tovább nőtt volna a hátránya a bajnokságban.

Az állandó megmondóember, az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve így értékeli a helyzetet:

“Hamilton válságban van, elszórja a pontokat a bajnokságban. De szerintem a teljes Mercedes is válságban van, hiszen most Bottasra kell támaszkodniuk, aki viszont nem világbajnoki kaliber” – magyarázta a Sky Italián.

“A lenyűgöző melbourne-i kvalifikáció óta Lewis nem tudja vezetni az autót. Ez nagyon aggasztó. Tavaly is láttuk, hogy amikor válságban van, mennyit veszít (a teljesítményéből), a futamokon visszaesik, bealszik, nem agresszív. Meglátjuk, hogy mikor ébred fel, már ha egyáltalán…”

Az egykori Williams-, BAR-, Sauber- és BMW-pilóta a fentiek mellett azt tanácsolja a Red Bullnak, hogy mielőbb szerződtessék a nagy formában lévő Daniel Ricciardót:

“Ricciardo nélkül a Red Bull nem lenne tényező, vele viszont veszélyesek. Úgy küzdhet a bajnoki címért, mint két éve a Ferrari, azaz neki mindennek össze kell jönnie, míg a többieknél problémák kellenek.”

Forrás: Fotó: Europress