A címvédő Lewis Hamilton a 2018-as idényben még nem tudott futamot nyerni, de míg Ausztráliába és Bahreinben legalább dobogóra állt, a Kínai Nagydíjon még ez sem sikerült neki.

Az angol a szombati időmérőn csak a 4. lett, majd végül a vasárnapi futamon is ezt a helyezést érte el, azonban Max Verstappen és Sebastian Vettel ütközése nélkül ez sem jöhetett volna össze, erőből – és a csapat rossz döntése miatt -a 6. lett volna a Mercedes versenyzője.

A négyszeres világbajnok érthetően lehangoltan nyilatkozott a versenyt kövezően:

“A senki földjén voltam ma. Nem volt meg a tempóm, így egyszerűen csak igyekeztem megtartani, ami jutott. Tegnap is alulteljesítettünk, ma pedig kész katasztrófa volt a versenyem. Helyre kell raknom a dolgokat, valahogy vissza kell térnem a normális teljesítményemhez, mert különben további pontok úsznak el. Hálás lehetek az előttem történt incidensekért, ezek miatt maradtam egyáltalán versenyben (a bajnokságban)” – mondta.

Három forduló után a ferraris Sebastian Vettel 54 ponttal vezeti a bajnokságot, Hamilton 45 egységgel a második. “Kemény küzdelem vár ránk” – ismerte el.