Sebastian Vettel ezzel pályafutása 52. pole-pozícióját szerezte, új körrekordot állítva fel a sanghaji aszfaltcsíkon. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. A leggyorsabbakkal Davide Valsecchi készítette az interjúkat.

Sebastian Vettel (1.)

„Elégedett vagyok a körömmel, nem csak az utolsó szektorommal! Hihetetlen volt az autó, egyre csak jobb lett. Az első körömön hibáztam, az autó hátulja megcsúszott a hármas kanyarban, aztán a 6-osban is, azonban tudtam, hogy a következő körben nyomhatom, és ez elegendőnek bizonyult. Hihetetlenek a helyi szurkolók, a hajtűkanyarban megőrülnek, amikor arra járok, jólesik. Nem tudom, mi lesz holnap az első kanyarban, majd elválik. Úgy tűnik, Kimi oldalán több gumi van, úgyhogy jól kell rajtolnom!”

Kimi Räikkönen (2.)

„Jól ment, de nem elég jól. Nem pont ezt akartam, de meglátjuk, mit tehetünk holnap. Próbálunk javulni, hosszú verseny lesz, ki szeretnénk maradni a balhékból.”

Valtteri Bottas (3.)

„Körről körre egyre egyértelműbb volt számunkra a helyzet, egyre jobban megértettük a gumikat és munkára fogtuk őket. De nem értük el azt a tapadási szintet, amit ma a Ferrari elért.”