A bahreini hétvégén a Liberty Media, az F1 kereskedelmi jogait birtokló cég bemutatta, milyen elképzelései vannak a sportággal kapcsolatban 2021-től.

2017 végén Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke többször is hangoztatta, hogy a márka kivonulhat a Forma-1-ből, ha a sportág rossz irányba halad és úgy tűnik, a bahreini prezentáció után sem változott a véleménye.

„Ha bármilyen javaslat torzítja az F1 képét, a Ferrari ki fog lépni. Együtt dolgozunk a Liberty Mediával, hogy elfogadható megoldásokat találjunk” – fenyegetőzött Marchionne. „Tíz napja láttunk egy tervezetet a Libertytől, várjuk a pontos részleteket, és aztán a Ferrari érdekeinek megfelelően fogunk döntést hozni.”

Az új tervezetben állítólag még mindig szerepel az a bónusz, amely a Ferrarit azért illeti, mert a kezdetek óta szerepel a Forma-1-ben, habár 2021-től a mostani 68 millió helyett már csak 40 millió dollár lenne ez az összeg.

A Liberty szintén bevezetne egy 150 millió dolláros költségplafont 2021-től, a csapatok legfeljebb ennyit költhetnének egy évben. Amikor kikérték Marchionne véleményét ezzel kapcsolatban, nem volt elutasító, de elfogadó sem. „Még megvitatjuk, meglátjuk, hogy megvalósítható-e vagy sem.”