Bár a pénteki két szabadedzésen a mercedeses Lewis Hamilton zárt az élen, a címvédő szombatra egészen elveszett, és míg a ferraris Sebastian Vettel új pályarekorddal vitte a pole-t, az ezüst autóban ülő angol nem is volt versenyben az elsőségért, sőt, a Ferrarikra amúgy szintén nem veszélyes csapattársától, Valtteri Bottastól is kikapott.

A Mercedes egyértelműen nem bánik olyan jól a gumikkal a sanghaji pályán, mint a Ferrari.

“Nem könnyű! Hiányzik a tapadásunk, és könnyű kipottyanni a gumik működési tartományából akár úgy, hogy túlmelegítjük őket, akár a lehűléssel. A két szélsőség, mint Bahreinben. Szerintem erről van szó, a gumikkal van gondunk” – nyilatkozta a csapatfőnök Toto Wolff a kvalifikáció után a brit Sky Sportsnak.

“A Ferrari egész nap nagyon erős volt, már délelőtt is, az időmérőn pedig igazán odatették magukat. Ez eléggé… Hát, lesz mind gondolkodnunk. De holnapra jóval melegebb idő lehet, bízzunk benne, hogy jó beállításokat választottunk és jobb lesz a versenytempónk, mint a Ferrarié!” – tette hozzá.

A két futam után Vettelt a bajnokságban 17 pontos hátránnyal követő Hamilton sem tudott Wolffnál többet mondani az időmérő után:

“Az autó jónak tűnt, nem igazán van válaszom (a lassúság okára). De ez a pálya az első háromban van az előzési lehetőségeket tekintve, mondjuk a Ferrarik túl gyorsak az egyeneseken, szóval meglátjuk, mi lesz. Holnap sokkal melegebb lesz, ami kihívás, majd meglátjuk, tudjuk-e tartani velük a lépést. Nem tudom, hogy fenyegethetjük-e őket, ma fél másodperccel le voltunk maradva. Az előző versenyen mi voltunk a gyorsabbak, mégis nyerni tudtak, szóval valószínűleg holnap is így lesz.”

Forrás: Fotó: Europress