Fernando Alonso ugyan szerződést hosszabbított a McLarennel az idei évre – más, jobb lehetősége nem is volt –, ám a hosszú távú együttműködés emlegetése csak PR-fogás volt, Bahreinben a wokingi cégvezér, Zak Brown maga ismerte el, hogy nincs lekötött versenyzőjük 2019-re.

Bár a McLaren-Renault jobban teljesít, mint az előző években a McLaren-Honda, azért egyelőre inkább csak a körülményeknek köszönhették a jobb eredményeket, és ha nem lesz igazán jelentős javulás, Alonso meggondolhatja a távozást.

Felmerült már, hogy esetleg a Renault-nál köthet ki, a héten pedig arról lehetett hallani, hogy az amerikai Haas vetett szemet rá. Sanghajban meg is kérdezték az F1-be 2016-ban belépett alakulat főnökét az Alonso-igazolásról, Günther Steiner így felelt:

“Alonso a Haashoz? Most hallok erről először. Szerintem ezt egyértelműen kizárhatjuk” – idézte a dán BT a csapatfőnököt.

F1: Cáfolják Alonso átigazolását 1

A Haasnál tavaly után idén is a dán Kevin Magnussen és a francia Romain Grosjean versenyez – az utóbbi pilóta nem titkoltan szívesen menne Kimi Räikkönen utódjaként a Ferrarihoz jövőre – állítólag ezzel csinálna helyet Alonsónak -, ám elég nehéz elképzelni, hogy Maranellóban őt szeretnék.