Ha hinni lehet a spanyol Diario Golnak, a 2018-as pilótapiac kulcsa a McLaren és/vagy Fernando Alonso kezében van.

A lap úgy tudja, hogy a McLarennél szeretnének szabadulni a kétszeres világbajnoktól, ugyanis a közel 40 millió eurós éves fizetése óriási teher a csapat számára, amely a Honda tavaly év végi kiszállásával nemcsak a japánoktól érkező évi több tízmilliós támogatást veszítette el, hanem még hasonló nagyságrendű fájdalomdíjat is kellett fizetniük a volt motorpartnernek az idő előtti szerződésbontásért. A Diario Gol azt állítja, 2018-ra is csak azért hosszabbítottak Alonsóval, mert “úgy érezték, tartoznak még neki, és nem azért, mert annyira meg akarták tartani”.

A wokingi csapat állítólag a jelenleg mercedeses Valtteri Bottasszal pótolná Alonsót 2019-re, a finn átigazolása pedig utat nyitna a Red Bullnál idén lejáró szerződésű Daniel Ricciardónak a bajnokcsapathoz.

Ricciardo mercis átszerződése Alonsónak is jól jönne, hiszen a Red Bull az ausztrál helyére minden bizonnyal visszahívná az idei évre a Renault-nak kikölcsönzött Carlos Sainzot, a veterán spanyol pedig visszatérhetne világbajnok csapatához.