A múlt vasárnapi Forma-1-es Bahreini Nagydíjon a Red Bull-os Daniel Ricciardo autója a futam elején egyszerűen lekapcsolt, az elektronika egy pillanat alatt megadta magát.

A csapat vizsgálata megállapította, hogy meghibásodásnál az akkumulátor károsodott és a központi vezérlőelektronika is cserére szorul, így a hétvégi Kínai Nagydíjra mindkét erőforrás-részegységből újat szereltek Ricciardo autójába.

Mivel a 2018-as szabályok szerint az akkumulátorból mindössze kettőt lehet szabadon felhasználni a 21 fordulós idényben, a régi pedig használhatatlanná vált, már nem szerelhető vissza – “az kuka, ott van valahol Bahreinben az öböl fenekén”, mondta Ricciardo – szinte biztos, hogy az ausztrál előbb-utóbb 10 helyes büntetést kap egy újabb darab bevetéséért.

“Megkaptam a másodikat, de ha egy újabb jön, kapom a büntetést is. Kettővel kéne végigcsinálni az évet, az első egy futamot bírt. Valószínű, hogy büntetést kapok majd. Remélhetőleg inkább utóbb, mint előbb, de 90 százalékra teszem, hogy lesz büntetés” – mondta a Red Bull-os Sanghajban.