A Forma-1-es Bahreini Nagydíjon igen csúnya incidens történt a 36. körben, Kimi Räikkönen második kerékcseréjénél: a finnt úgy engedték ki a bokszból, hogy a bal hátsó kereket még nem cserélték le, az autó útjában lévő egyik szerelőt, Francesco Cigarinit pedig el is ütötte a 2007-es bajnok. A csapattag lábszártörést szenvedett.

Az esetet természetesen vizsgálat alá vonták a stewardok, és nem voltak elnézőek: 50 ezer eurós (15,6 millió Ft) bírságot szabtak ki a sérülést is okozó veszélyes kiengedés miatt.

A versenybírók a Force Indiá-s Sergio Perezt és a Toro Rossó-s Brendon Hartley-t is megbüntették. A két versenyző a futam rajtja után ütközött, de nem csak erről volt szó.

Perez a formációs kör kezdetén előzte meg a lassan induló Hartley-t, és a kör folyamán nem is engedte vissza riválisát maga elé, akadályozta az új-zélandit, aki maga sem igyekezett eléggé visszavenni az eredeti pozícióját.

Mindkét kihágásért 10 másodperces stop&go büntetést osztottak ki, ami utólag automatikusan 30 másodperces időbüntetésre módosul. Perez és Hartley a 12. és 13. helyen ért be, a büntetéssel a 16-17. helyre estek vissza.

Hartley a rajt utáni ütközésért már a futamon kapott egy 10 másodperces időbüntetést, utólag pedig 2 büntetőpontot is kiosztottak neki, ezzel 4-nél jár a 12 hónapos keretben.