Pénteken röppent fel, hogy a Red Bullnál lejáró szerződésű Daniel Ricciardo jövője eldőlt, a 28 éves ausztrál megegyezett a Ferrarival, szándéknyilatkozatot írtak alá, így Kimi Räikkönen utódjaként 2019-től ő lesz Sebastian Vettel csapattársa.

A versenyző Bahreinben vasárnapra cáfolta a híresztelést:

“Előbb meg Sebastian is meg kéne kérdeznem” – mondta, amikor a ferraris átszerződésről kérdezték. “Esküszöm, hogy nem írtam alá semmit” – szögezte le.

A Red Bull motorsportfőnöke Helmut Marko is hasonlóan nyilatkozott: “Daniel és a Ferrari között még csak tárgyalás sem volt.”

Bár Vettel közismerten nagyon ragaszkodik Räikkönenhez, elvben nem utasítaná el, hogy 2014 után újra Ricciardo legyen a csapattársa:

“Csak egy évet töltöttünk együtt (a Red Bullnál), és az az év nem volt valami jó a számomra, neki viszont nagyon is jól sikerült” – utalt arra, hogy az ausztrál abban az idényben három futamot is nyert, a bajnokságban több mint 70 ponttal előzte meg őt. “De amúgy úgy gondolom, hogy jó a viszonyunk, szóval nincs ellenemre, hogy a jövőben újra összekerüljünk, azonban nem tudom, hogy ő mit tervez.”