A Forma-1-ben 2018-ban mindhárom élcsapatnál járnak le versenyzői szerződések, a Mercedesnél egyelőre sem Lewis Hamilton, sem Valtteri Bottas, a Ferrarinál Kimi Räikkönen, a Red Bullnál Daniel Ricciardo nincs lekötve az idei szezonon túl.

A 2008 óta a Red Bull által nevelt-versenyeztetett ausztrál egyelőre komolyan mérlegeli, maradjon-e az energiaital-gyártónál vagy valamelyik nagy riválisnál folytassa, a holland F1Today.net a forrásaira hivatkozva arról ír, hogy már az is eldőlt, hol.

“A Ferrari már jó ideje érdeklődik iránta, a tárgyalások pedig felpörögtek, miután az ausztrál szándéknyilatkozatot írt alá a Scuderiával. Ricciardo nagyon szívesen lenne Ferrari-versenyző, ő már döntött. Ha minden jól megy, hamarosan több évre szóló szerződést írnak alá” – idézte nem nevesített paddockbeli forrását az internetes szakoldal.

Ricciardo a 2011-es HRT-s bemutatkozás után 2012-ben került a Toro Rossóhoz, majd 2014-ben lépett fel a Red Bull Racinghez, ahol első évében a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársa volt, ráadásul a német előtt is zárta az idényt.

A Ferrarinál az ausztrál újra Vettel mellé kerülne, míg a 38 éves Räikkönen 16 Forma-1-es szezon, nyolc ferraris idény után végleg búcsút intene a száguldó cirkusznak.