A ferraris Sebastian Vettel 2017 után idén is megnyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, ám a német idei sikerében nagy szerepet játszott a Mercedes taktikai bakija és az, hogy a melbourne-i pályán az idei autókkal szinte lehetetlen előzni.

A négyszeres világbajnok a szezonkezdet előtt arról beszélt, hogy az SF-71H balanszán még dolgozni kell, és ezt Ausztrália után is tartja, egyelőre nem egészen magabiztos a vörös autó volánjánál:

“Kellene még egy kis tempó. Még nem vagyok teljesen magabiztos az autóban, nem tartunk ott, ahol szeretnénk, sok munka vár még ránk. Amikor a különböző etapokon változik a balansz, nem vagyok egészen ura az autónak. Egyszerűen nem éreztem igazán. Nem érzem azt, amit szeretnék, és így nem könnyű” – magyarázta Vettel.

“Az autó nem úgy reagál, ahogy szeretném, olyan helyeken csúszik meg, ahol nem szeretném. Olyan autót akarok, ami pontosan reagál, amikor megnyomom a a féket és elfordulok. Ha választhatnék, egy kicsit más autót szeretnék. Úgy gondolom, azért elboldogulok ezzel, de jó lenne, ha sikerülne javítani, úgy magabiztosabb lennék.”

Vettel az Ausztrál Nagydíj szabadedzésein és időmérőjén is csapattársa, Kimi Räikkönen mögött végzett, valószínűleg a fenti bizonytalanság is benne volt ebben.