Kb. 100 millió fontos éves költségvetésével a Force India a Forma-1 egyik legkisebb csapata, ugyanakkor talán a leghatékonyabb, leggazdaságosabb is, hiszen 2016-ban és 2017-ben is a konstruktőri bajnokság 4. helyén zártak.

Hiába azonban a kiemelkedő eredmények, az F1 jelenlegi pénzelosztási rendszere mellett így sem képesek megélni, folyamatos külső befektetésekre szorulnak, a 2018-as büdzsé teljes fedezete sincs még meg.

“A következő négy hétben eldől, hogy túlélünk-e. Nagyon rövid idő alatt nagyon sok pénz kéne felhajtanom” – mondta a de facto csapatfőnök, Bob Fernley a német Auto Bildnek.

A likviditás biztosítására a silverstone-i csapat a tavalyi eredmények után járó, idén havi részletekben folyósított pénzdíjakból kért előleget a Liberty Mediától, ám a középmezőnybeli gyilkos csata a színfalak mögé is kiterjed:

“Ehhez mindig a csapatok egyhangú jóváhagyása szükséges, ám ezúttal a Williams megvétózta a dolgot” – mesélte Fernley a szokatlan és nem túl udvarias lépést, hiszen a riválisok ezen a téren eddig nem akadályozták egymást, formalitás volt a kérelem.

A Williams tavaly a világbajnokság 5. helyén zárt, több mint 100 ponttal a Force India mögött. A 2018-as idényt mindkét csapat szerzés nélkül kezdte Melbourne-ben.