Az autóversenyzés ún. hármas koronáját (a Forma-1-es Monacói Nagydíj, a Le Mans-i 24 órás és az amerikai Indy 500-as megnyerése) eddig csak egyetlen versenyző, a kétszeres F1-világbajnok Graham Hill szerezte meg, ám a mclarenes Fernando Alonso pár éve a fejébe vette, hogy ő is ezzel kíván bevonulni a legendák közé.

A kétszeres világbajnok spanyol tavaly a McLaren segítségével elindult az Indy 500-on (Honda-motorhiba miatt esélyes helyről kiesett), idén pedig a Le Mans-i 24 óráson lesz ott, hiszen a Toyota színeiben az év összes WEC-fordulóján indul az F1 mellett.

Alonso most azonban veszélyes riválist kapott a hármas koronáért folyó küzdelemben, ugyanis a szintén monacói győztes, ráadásul kétszeres Indy 500-győztes Juan Pablo Montoya is rajthoz áll az idei Le Mans-on. A 42 éves kolumbiai nem mástól kapott lehetőséget, mint Alonso mclarenes főnökétől, hiszen Zak Brown United Autosports-csapatának Ligier-jével lép majd pályára a hétszeres F1-es futamgyőztes egykori Williams- és McLaren-versenyző.

“Izgatottan várom, hogy megtapasztalhassam a Le Mans-t, és örömmel csatlakozom a United Autosporthoz, hiszen erősen szerepeltek tavaly. Mindig néztem a futamot, nagyon örülök, hogy most végre részese lehetek. Remélhetőleg a győzelemért küzdhetünk majd!” – mondta Montoya.