A Forma-1 jogainak 2005-ös eladása elég zavaros ügy volt, a ugyanis egy kockázatelemzőként dolgozó bankár, Gerhard Gribkowski kenőpénzt fogadott el Bernie Ecclestone-tól, amikor akkori munkaadója, a Bayerische Landesbank érdekeivel ellentétesen áron alul adatta el a pénzintézet F1-ben birtokolt tulajdonrészét a CVC befektetési csoportnak.

Gribkowskit még 2012-ben szabadságvesztésre ítélték, míg Ecclestone a vesztegetési ügy 2014-es müncheni tárgyalása után 100 millió dolláros (25 milliárd Ft) jóvátétellel “váltotta meg” a börtönbüntetést.

Később Ecclestone-t két cég is perbe fogta. Egy másik korábbi résztulajdonos, a német Constatin Medien AG a visszaélés napvilágra kerülése után 140 millió dollárt (kb. 35 milliárd Ft) követelt kártérítésként, de a Londonban tárgyalt ügyben az angol üzletember megúszta a dolgot, ahogy az egyik akkori potenciális vásárló, a CVC által kigolyózott Bluewaters által New York-ban indított perben sem marasztalták el.

A Bluewaters most Nagy-Britanniában fogta perbe az F1 éléről tavaly eltávolított 87 éves üzletembert, ugyanakkor nem kapkodják el a dolgot, a Londoni Legfelsőbb Bíróság 2019 októberére tűzte ki a tárgyalást.