A Red Bull-os Max Verstappen a 6. helyen zárta a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat. A holland a 4. helyről kezdett, ám a rajtnál eléje ugrott a haasos Kevin Magnussen, akivel nem bírt. A csatában Verstappen megpördült, visszaesett a 8. helyre, ami a Haasok kiesésével a 6. pozícióra javult, ám saját erőből nem volt képes előrébb kapaszkodni, hasztalanul kergette a mclarenes Fernando Alonsót a leintésig.

A Red Bull versenyzője a futam után lesújtó képet festett a futamról, pontosabban arról, mennyire lehetetlen a jelenlegi autókkal az előzés:

“Olyan volt, mint Monaco. Még egy-másfél másodperccel gyorsabb autóval sem lehet előzni. Nézőként kikapcsoltam volna a tévét. És ha nem lesz változás, minden így is marad. Hogy a pályán kellene változtatni? Szerintem az autókkal kell kezdeni valamit, mert korábban itt nem volt gond az előzésekkel.”

A futam második felében a vezető Sebastian Vettelt hasonlóan eredménytelenül üldöző Lewis Hamilton Verstappennel egybehangzóan beszélt: “Mint ha az édesanyám vagy a legjobb barátom lógna a szakadék szélén, én pedig nem tudom elérni, hiába adok bele mindent. Talán a következő verseny jobb lesz.”