A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj második szabadedzésének elején a ferraris Kimi Räikkönen a 3-as kanyarban tötyörögve feltartotta mercedeses honfitársát, Valtteri Bottast, aki kénytelen volt a kanyart “kiegyenesíteni” és a kavicságyon keresztülvágva visszatérni a pályára.

Az incidenst a melbourne-i versenybírók vizsgálat alá vonták, a pilótákat az edzés után beidézték, ám végül elfogadták, hogy Räikkönen nem szándékosan tartotta fel a másik finnt.

F1: Räikkönen megúszta, Ricciardót megbüntették 1

“Én nem láttam semmit, pont ez a gond. Tudtam, hogy ott van a környékemen, de egyáltalán nem láttam. A csapat próbált szólni, de már későn. Láttam a füstöt, tudtam, hogy ott van valahol mögöttem, de egyáltalán nem láttam, ezért mozdulni is féltem. Nyilván nem jött jól neki, de manőverezni sem mertem, mert nem láttam, hol van” – magyarázta a 2007-es világbajnok.

A helyi kedvenc Daniel Ricciardo már nem járt ilyen jól, a Red Bull ausztrál pilótája háromhelyes hátrasorolással fut neki a vasárnapi versenynek, ugyanis a második edzés piros zászlós megszakításánál gyorshajtáson érték. A pilóta ugyan jelentősen lassított az utolsó miniszektorokra a zászlójelzés után, de mind a videofelvételek, mind a telemetriai adatok bizonyították, hogy nem tartotta a központilag kiadott korlátot.

Ricciardo amúgy épp a piros zászlós megszakítás miatt nem tudott igazi gyors kört futni az edzésen, így csak a 7. helyen zárt.