Lewis Hamilton a saját szempontjából a lehető legjobban kezdte a 2018-as szezont, a címvédő mindkét pénteki edzést megnyerte Melbourne-ben. A második tréningre csökkent ugyan Hamilton előnye, a versenytempója azonban nagyon erős volt a hosszú etapokon.

“Jó nap volt” – kezdte Hamilton. “Amíg nem kezdődik el az első hétvége, csak találgatni lehet, hogy milyen lesz a pályán.”

“Nem tudjuk előre, hogyan bírjuk majd fizikailag, hogyan tapadnak a gumik a pályán. De jól kezdtünk, és végigmentünk mindenen, amin kellett.”

“A második edzésen csökkent ugyan az előnyünk, de élveztem a vezetést. Számomra is nagyobb kihívás, ha még többet kell kihoznom az autóból.”

Noha Barcelonában voltak a Mercedesnek kisebb gondjai a gumik szemcsésedésével, a melegebb Melbourne-ben egyelőre nincs gond.

“Most nem tapasztaljuk azokat a problémákat, mint Barcelonában, minden normális. Az autó is gyorsabb, mint tavaly, sokkal jobb érzés mindenhol.”

“A 11-es és 12-es kanyar maga az őrület, nem is fékezünk ezekben. Egyre gyorsulni és gyorsulni fogunk hétvégén, kivéve, ha jön az eső. Márpedig valószínűleg jön, az esőgumikon pedig még nem vezettem, szóval érdekes lesz.”