Bár a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén a Red Bull-os Max Verstappen mindössze 127 ezredmásodperccel lassabb az élen végző Lewis Hamiltonnál, a csapat pilótái úgy vélik, hogy az autójuk erős versenytempójának kihasználásához segítség lenne, ha az időmérőn esne, mert a bajnokok amúgy nem lesznek megfoghatók.

“Mindig örülünk az esős időnek, hiszen az kiegyenlíti az erőviszonyokat. Ma szárazon sem volt rossz az autó, ami jó hír, de vizes pályán azért jobb esélyeink lennének. Ha jól emlékszem, 2014-ben volt itt utoljára esős időmérő, akkor egész jól mentünk, szóval én szívesen megpróbálkoznék vele most is” – magyarázta Daniel Ricciardo, aki amúgy háromhelyes rajtbüntetéssel fut neki a vasárnapi versenynek.

“Az esőben nem számít annyira a motor, egy kicsit rizikós is nagyon nyomni. A mi autónk általában jól megy az esőben, én is szeretem, szóval remélhetőleg holnap esni fog!” – mondta Verstappen.

“A barcelonai tesztelés után mindig csak találgatni lehet, hol is állunk, egyelőre nem világos a kép, de elégedett voltam az autó mai teljesítményével. Lehet még javulni, de elégedett vagyok a mai nappal. Nem volt sok gond, ami jó” – folytatta.