Bár a McLaren 2018-ra motorpartnert cserélt a Toro Rossóval, így a wokingiak autójában idén már a Renault dolgozik, míg a Honda a kisebbik Red Bull-csapat autójába került, a téli tesztelés a brit csapatnak az előző éviekhez hasonlóan alakult.

Míg a Toro Rosso-Honda szinte problémamentesen falta a kilométereket Barcelonában, a McLarennél újra és újra ilyen-olyan műszaki hibák, megbízhatósági problémák hátráltatták a munkát, végül az MCL33-as futotta a legkisebb távot a 8 nap alatt.

A csapat versenyfőnöke, Eric Boullier a hétvégi Forma-1-es szezonnyitó előtt azt mondja, Melbourne-re kijavították a hibákat, nem az előző évek ismétlése jön 2018-ban:

“A téli tesztelésen a megbízhatóságunk elmaradt attól, amit reméltünk, de azóta az összes felmerült problémát kijavítottuk a gyárban. A színfalak mögött hatalmas munka folyik, hogy az első futamon a maximumot hozzuk ki a csomagból.”

“Az egész csapat szívesen megy Melbourne-be, az új szezon kezdetére. Vibráló város, a szurkolók lelkesek, tapintható az iskolakezdési hangulat, a várakozás, hiszen senki nem ismeri még az erőviszonyokat, csak vasárnap kapunk képet, miután kialszanak a lámpák. Csodára azért nem számítunk, a legkevésbé sem, de azt tudjuk, hogy mindent beleadunk majd a hétvégén.”

A McLaren az előző három, hondás évében a következő eredményeket érte el az Ausztrál Nagydíjon: 2015 – Kevin Magnussen műszaki hiba miatt nem tudott rajthoz állni, Jenson Button a 11. lett; 2016 – Fernando Alonso csúnya balesetben kiesett, Button a 14. volt; 2017 – Alonso műszaki hibával búcsúzott, Stoffel Vandoorne 13. lett.