Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése 2018 végén lejár. A csapat szeretne hosszabbítani az ausztrállal, ám a 28 éves pilóta szeretné alaposan meggondolni, hol, melyik csapatnál tölti csúcséveit – a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés 2019-re. Ricciardo és a Red Bull is arra utalt az elmúlt hetekben, hogy valamikor késő tavasszal tűzik napirendre a hosszabbítás kérdését, így mindkét fél számára kulcsfontosságú lesz, hogyan alakul az első néhány versenyhétvége.

“Továbbra is a bajnoki címért szeretnék küzdeni. Minimum elvárásom, hogy a bajnoki küzdelem résztvevője legyek. Abban a szakaszban járok, amikor még elég fiatal vagyok a belemenős hozzáálláshoz, de már elég öreg és tapasztalt ahhoz, hogy a megfelelő autó birtokában győzzek, amikor győzni lehet és pontokat mentsek, amikor arra van lehetőség. Úgy gondolom, hogy mindenem megvan ahhoz, hogy győzni tudjak, hiszem, hogy a megfelelő autóval sikerülhet” – idézte a Guardian Ricciardót a jövő hétvégi szezonnyitó előtt.

F1: Kötéltáncra készülhet Ricciardo 1

A pilóta honfitársa és Red Bull-os elődje, Mark Webber úgy véli, igazi kötéltánc lesz a szezon Ricciardo számára:

“Fontos, mit mutat a stopper, az idény eső fele nagyon fontos lesz számára, de ezt ő is tudja. Igazi kötéltánc vár rá, ez nem is kérdés. Amikor eljön a szerződési tárgyalások ideje, mindig nagyobb a feszültség körülötte a csapatnál.”

“Megéltem már a stabilitást, amikor csak menni kell előre, és voltam már feszült helyzetben is a szerződéshosszabbítás előtt – akár én húztam a dolgot, akár a csapat várt ki, mindkettőt megtapasztaltam már. A lényeg, hogy amikor felkerül a sisak, nem szabad hogy befolyásoljon a dolog, mindegy, hogy öt évre vagy öt percre szól a szerződés, egyszerűen hozni kell az eredményt. A csapat ezt értékeli” – magyarázta a veterán.

“Ma már mindent mérnek, kamuzni nem lehet, elválik a búza az ocsútól. De ezért is van és lesz hosszú karrierje, mert megérdemelten van a Forma-1-ben. Biztos a helye az F1-ben, a nagy kérdés csak az, hogy a tökéletes csapathoz kerül-e 2019-re, hogy aztán ott megszerezze az első számú pozíciót. Ez a fő célja.”